Miksi haluan olla työnohjaaja?
Työnohjaajana olen kiinnostunut löytämään yhdessä ohjattavien kanssa heidän vahvuuksiaan ja voimavarojaan sekä tukemaan työyhteisöjen keskinäistä kommunikaatiota ja yhteisiä toimintatapoja.
Työnohjaustani taustoittaa käytännön työkokemukseni ja tieteellinen perehtymiseni psykologisen sopimuksen ilmiöön. Psykologisella sopimuksella tarkoitan työntekijän/johtajan sanatonta sopimusta, joka pitää sisällään työhön liittyviä puhumattomia odotuksia. Virallisessa työsopimuksessa sovitaan työnteon juridisista kysymyksistä. Näiden ehtojen lisäksi sekä työntekijällä että työnantajalla on muitakin odotuksia. Odotukset voivat liittyä esimerkiksi työnteon tapoihin, kommunikointiin, uralla etenemiseen jne. Sopimuksien, sanattomien tai sanallisten, avulla luodaan velvoitteita, mutta myös muutetaan niitä ja mahdollistetaan uuden innovointi.
Tutkimusten mukaan puhumattomilla, sopimuksen kaltaiseksi mielletyillä odotuksilla on suuri vaikutus muun muassa työkäyttäytymiseen, työssä jatkamiseen ja työhön sitoutumiseen. Perehtymiseni psykologiseen sopimukseen ja siitä rakentunut ymmärrys käsitteen tarjoamista mahdollisuuksista käytännön työelämässä ja työelämän haasteiden ratkaisemisessa sai minut hakeutumaan työnohjaajaksi.

Taustani
Koulutus
väitöskirjatutkija, terveystieteiden maisteri ja
psykiatrinen sairaanhoitaja
Työtausta
suunnittelija, tuntiopetteja ja tutkija Itä-Suomen yliopisto, osastonhoitaja ja psykiatrinen sairaanhoitaja
